zondag 6 november 2011

Pompoenen voor Sint MaartenOp 11 november wordt bij ons (in het noorden des lands in ieder geval) Sint Maarten gevierd. Dan komen kinderen uit de buurt langs de deuren met een brandende lampion en zingen liedjes. Met als beloning natuurlijk een grabbel in de bak met snoep/chocola/fruit o.i.d.
Ik vind het dan altijd wel zo gezellig om iets met verlichting bij de voordeur te hebben staan. Elk jaar hebben we wel pompoenen ter decoratie staan, maar we komen er op de een of andere manier nooit aan toe om daar ook iets mee te doen. Tijd om dit jaar dat wel eens te doen dus!Ik heb op afbeeldingen gegoogled op internet, vervolgens een leuk pompoengezicht vergroot tot de grootte van onze eigen pompoenen. Uitprinten, de gaten eruit knippen en met schilderstape op de pompoen geplakt. Met een merkstift de gaten nagetekend. Er stond op meerdere websites een beschrijving hoe te werk met het uithollen en uitsnijden, met priem of boor gaatjes maken en dan met een handzaagje voorzichtig van gaatje naar gaatje doorsnijden. Wat een gedoe zeg, mijn man heeft gewoon de decoupeerzaag gepakt en hopla, zagen maar.... Dit ging een stuk sneller en net zo goed. Voor de liefhebbers in familie- en kennissenkring hebben we een voorraad pompoenpitten bewaard, die gaan we even drogen en vorstvrij bewaren. (Hint hint, we willen volgend jaar graag een paar gratis pompoenen als dank hihihi)

Ik had nog een paar grote bloempotten bij de voordeur staan, waar de zomerbloeiers ondertussen al uit waren. Een beetje stro bij mijn ouders gehaald, een paar oude gedroogde maiskolven uit onze skihut achter (die we na een paar jaar vervangen hebben voor nieuwe, ze hangen n.l. boven de kachel en we hadden geen zin in spontane popcorn als we daar komend winter zitten met de kachel aan....) bij de potten ingestoken, en voila een leuke decoratie bij de voordeur. Een lampjesketting in de pompoenen gedrapeerd en die op de schakelklok aangesloten, zodat we elke avond de pompoenen verlicht hebben zonder dat we vergeten om ze weer uit te doen!


Groetjes Roelie

1 opmerking:

 1. Oooh wat heb je die gaaf gemaakt Roelie!! Nou de kinderen hier uit de stad hebben bij mij dan een beetje pech, want ik heb helaas niet zo'n mooie versiering voor mijn deur staan hihihi.
  Ik kan mij voorstellen dat je geen zin had in 'spontane' popcorn hahaha. Je zou je toch rot schrikken hihihi.

  Ik denk inderdaad dat je al te laat bent voor de Kerst papierblokjes van de Action... ik heb ze 3 weken geleden al gekocht en ze waren zoooo mooi (dik papier en met glittertjes hier en daar erop) en zo goedkoop he! Dus hoppa, alle 6 de varianten zijn in mijn mandje beland...zo zal ik wel niet de enige zijn geweest. Ze waren zelfs zo mooi dat ik bij verschillende kramen op de Kreadoe de blokken daar heb zien liggen die ze gewoon verkochten daar (vind ik persoonlijk niet kunnen maar ja..).
  Fijne dag!

  Groetjes, Sandra

  BeantwoordenVerwijderen

Ik vind het heel erg leuk om jullie reacties te lezen, dus schroom niet om een berichtje achter te laten.
Bedankt voor jullie bezoekjes!