woensdag 23 oktober 2013

Kerst 2012 haakwerkjes





Ja, kerst 2012... Alweer bijna een jaar geleden...
In deze tijd (oktober) heb ik mezelf leren haken. Dit waren enige van mijn eerste probeerselen (na de lusjessloffen die mijn dochtertje nooit heeft aangehad omdat ze al te klein waren toen ik ze eindelijk af had :-) )

De schaatsjes kon ik geen patroon van vinden, en dus ben ik op een uitvergrootte foto ongeveer gaan tellen hoeveel steken er per toer waren gebruikt, en het naar eigen smaak aangepast. Intussen heb ik meerdere patroontjes hiervan op mijn externe harde schijf staan. (Lang leve Ravelry en Blogger).

Het rendierhoofdje werd niet helemaal wat ik ervan had verwacht, maar zo tussen de andere versierselen aan de bovenrand van de kast valt hij niet uit de toon. Het patroontje komt hier vandaan.

De hoesjes voor de olvaritpotjes komen (volgens mij) van dit blog. Niet echt de beste kleurencombinatie, maar ik had op dat moment nog maar een paar restbolletjes garen die ik in een kringloopwinkel had gevonden.

De laatste foto is aan de bovenrand van de kast. Een guirlande met lampjes erdoor, een ketting met kaartknijpertjes eraan, daaran kerstbakvormpjes (ook kringloop) met een leuk strikje (Hema) eraan, en van die candy canes ertussenin gehangen. En natuurlijk mijn eigen haakseltjes en een kant en klaar poppetje die ik van mijn zus kreeg.

Komen jullie ook al een beetje in de stemming? Ik heb nog wel in de planning om -simpele- kerstkaarten te gaan maken, maar dat hangt ervanaf of ik er de tijd (en de puf) voor kan vinden. En anders maar kant en klaar gekochtte kaarten hoor... Daar zit ik ook niet zo mee.

Voor nu brei (correctie: haak) ik er weer een eindje aan.


Groetjes Roelie

zondag 20 oktober 2013

Rokje voor mijn dochtertje gehaakt

 
 




Hallo, daar was ik weer....

Dit is het rokje dat ik een paar weken geleden voor mijn dochtertje van anderhalf heb gehaakt. Hiervoor heb ik net iets meer dan 1 bol garen van de Wibra - Fenna - gebruikt. Ik geloof dat ik het een dikke maand geleden heb gekocht, nadat ik op Hobbyjournaal in een topic had gelezen dat de Wibra dit garen op dit moment had en dat het hard de deur uitvloog. (Ik dus ook, richting de Wibra...)

Het patroon komt van: http://estreachikitu.blogspot.nl/2013/02/gehaakt-rokje-alweer.html

Alles met elkaar ben ik er een paar uurtjes mee bezig geweest, met een fantastich resultaat!


Groetjes Roelie