dinsdag 22 januari 2013

Gehaakte babyslofjes - de reden dat ik heb leren haken

 
 
Eindelijk zijn ze er dan.... de foto's van de baby uggs!
(hoe moeilijk kan het zijn om er foto's van te maken...)
 
Dit is dus de reden dat ik mezelf d.m.v. youtube filmpjes heb leren haken. Op hobbyjournaal kwam een topic voorbij over babyuggs, toen ik de foto zag die daarbij stond, was ik verkocht. Toen ik daarna een link tegenkwam waar deze lusjes uggs instonden moest ik direct leren haken...
 
Voor de bijzonder nieuwsgierige mensen onder jullie, hier volgt de link naar de tutorial van deze loopy baby boots, en op die site staan ook videoturials voor als je het niet snapt (bijzonder duidelijk!!!) : http://hodgepodgecrochet.wordpress.com/2012/05/19/loop-boots-revisited/
 
Helaas is Tessa in de tussentijd dat ik met het haken bezig was (het 1e exemplaar is meerdere keren behoorlijke stukken uitgehaald en aan de kant gesmeten...) er al weer uit gegroeid, maar ik doe ze niet weg, het is mijn eerste haakproject en al zeg ik het zelf, behoorlijk goed geslaagd. Hihihi de aanhouder wint uiteindelijk toch?
 
Graag lees ik jullie reacties, op- en of aanmerkingen!
 
 
Groetjes Roelie
 

vrijdag 11 januari 2013

Achterstallig #9 - Keverdoosje

 
 
 
Voor de verjaardag van mijn man maakte ik dit keverdoosje met het patroon van Sandra's Scrapshop.
Helaas had ik wat moeite met het in elkaar zetten, en werd het één en ander een beetje schots en scheef, en pastte het doosje niet meer tussen de wielen. Die heb ik dus maar achterwege gelaten. Ook zijn er op de foto duidelijk lijmvlekken te zien, die in het echt gelukkig niet zo erg opvallen, het is tacky glue en dat zou je normaal toch niet echt moeten kunnen zien -zeggen ze-.
 
Dit is de originele kever.
Mijn man is nogal gek van kevers, T1 busjes en meer van dat spul, dus toen ik dit patroontje zag moest ik hem maken. Een paar straten verderop bij ons in het dorp staat een kever die oranje met zwart is met allemaal glitters in de lak, als de zon schijnt dat glittert hij je tegemoet, ons zoontje vind hem ook helemaal fantastisch... Snel op internet een foto gezocht en gevonden van de betreffende kever en aan het knutselen geslagen. De koplampen en wieldop/velgen zijn brads (volgens mij van Joy?), de achterlampen opnaaisteentjes, en het achternummerbord een soort van chique fotohoekjes die oorspronkelijk goudkleurig waren, maar met een gelpen zilverkleurig zijn gemaakt, evenals de "raamrubbers".
 
In het geniep als mijn man niet thuis was (hij is momenteel huisman, dus die momenten zijn erg zeldzaam) en als hij 's avonds al op bed lag heb ik de kever in elkaar geknutseld, dus de verrassing was groot toen hij hem kreeg op zijn verjaardag. Hij staat op veilige hoogte bovenop de kast, want de volgende generatie kon hem ook ernstig waarderen!
 
 
Groetjes Roelie

woensdag 9 januari 2013

Achterstallig #8 - Romperkaart met sokjes

 
Voor de geboorte van een jongetje maakte ik deze kaart. Het patroontje heb ik via de website van Hobbyjournaal gevonden, maar ik moet jullie de exacte herkomst ervan schuldig blijven. Het papier komt uit een designpapierblokje van één van de drogisterijen die regelmatig hobbyspulletjes in de folder hebben staan. De sokjes had ik nog liggen, die heeft mijn zoontje nooit aangehad, die leefde meteen op grote voet :-) Het scrappersfloss lijkt een beetje vreemd van kleur op de foto, maar ik kan jullie met een gerust hart vertellen dat het perfect bij het groen van het papier kleurde, de hartjes die op het papier aan de binnenzijde van de -dubbele- romper staan, waren ook glimmend groen, ook dat zie je niet terug op de foto. De romper sluit onder de knoopjes met een stukje klittenband.
 
Groetjes Roelie
 

maandag 7 januari 2013

Achterstallig #7 - traktatie "melk"pakjes

 
 
Zo, dat werd weer eens hoog tijd dat ik verder ging met mijn reeks "achterstallig". Dat werd nog een beetje problematisch, doordat ik ineens geen foto's meer kon uploaden via mijn pc. Even rondgegoogled en via een forum erachter gekomen dat je via het knopje HTML bij nieuw bericht, toch je foto's op de oude manier kunt uploaden.
 
Deze melkpakjes heb ik gemaakt voor het trakteren op de peuterspeelzaal toen Roy 3 was geworden. Speciale jongens- en meisjes versies, voorzien van bijpassende figuurfoamstickers van de Action en chipboardletters, ooit bij Kruidvat gekocht . De pakjes gevuld met zakjes goldbären, een gummetje en een klein badeendje. De pakjes gesloten d.m.v. kleine -kaart-knijpertjes die we nog hadden liggen van de geboorte van onze beide kinders... Dienblad bekleed met servetten, en de doosjes erin gezet. De 2 crème kleurige doosjes had ik voor de zekerheid extra gemaakt, voor het geval er ineens nieuwe kindjes in de groep waren geplaatst, een zakje met stickers voor meisjes en jongens erbij zodat die naar eigen wens konden worden beplakt - indien nodig. Dit bleek niet het geval te zijn, maar het zal je gebeuren dat je toch te weinig hebt zeg.....
De doosjes zijn in goede aarde gevallen, zowel bij de kinderen als bij de ouders/verzorgers/afhalers.
 
Op naar de volgende post, ik heb nog genoeg achterstallig om te posten ondertussen, ook nieuwer werk zoals een aantal haakwerkjes wat tegenwoordig mijn nieuwe verslaving is. Maar ik werk gewoon mijn maakvolgorde af, dus het kerstwerk komt ook pas later voorbij. (Misschien inspiratie voor iemand voor het komende kerstseizoen :-) )
 
 
Groetjes Roelie