donderdag 22 november 2012

Achterstallig #6 - Pot vol koekjes

 
 
 

Toen ons zoontje 3 werd, heb ik voor de juffen op de peuterspeelzaal een pot vol koekjes gemaakt. Het recept heb ik van internet gehaald en het idee van de etiketten komt volgens mij van dezelfde website als waar het recept vandaan komt. Ik heb echter mijn eigen versie van de etiketten gemaakt om de juiste maat te krijgen voor de brede potten, en mijn eigen tekst erin te kunnen zetten.
Heel erg leuk om te maken, leuk om te geven, en de koekjes schijnen lekker te zijn... (we hebben het zelf nog niet geprobeerd...)
Alle klasgenootjes hebben de hele morgen bij de potten staan te kijken hihihi. Volgens mij zijn het de M&M's die het hem doen...

Groetjes Roelie

zondag 18 november 2012

Achterstallig #5 - Teenslipperdoosje

 
Voor een jongedame die afgelopen zomer verjaarde, heb ik dit teenslipperdoosje gemaakt. Hierin heb ik geld gedaan waar ze zelf weer wat leuks voor kon gaan kopen (teenslippers of zo.....).

Het (gratis) patroontje komt van de SVG shop, en ik heb behangpapier uit een behangstalenboek/map van de plaatselijke schilderswinkel gebruikt als "papier/karton". Op zich niet zo'n slimme zet, omdat ondanks dat het heel erg dik behang was, het toch niet stevig genoeg was om in vorm te blijven "staan". (Weer wat geleerd moet je maar denken...) Vandaar ook mijn kunstgreep van het dwarsstrookje op het smalste stuk van het onderdoosje.

Dit was weer zo'n "laatstemomentprojectje", en het ging me allemaal niet zo vlot af. Ik had het namelijk heel erg leuk gevonden om er een echt paar van te maken, een linker- en een rechterslipper.
Gelukkig is het doosje heel erg enthousiast ontvangen, dat maakte het dan toch weer goed.


Natuurlijk lees ik ook deze keer weer heel erg graag jullie reacties, op- en of aanmerkingen...


Groetjes Roelie

maandag 12 november 2012

Achterstallig #4


Afgelopen juni hebben we de hele maand op een camping in Ommen gestaan met onze caravan. Voor vaderdag had ik spulletjes meegenomen om daar een kaart voor te maken (geen foto van genomen natuurlijk, dom......), maar in de tussentijd is ook de oudste zoon van één van mijn zussen geslaagd voor school. Ik had dus wel mijn basisgereedschap bij me, maar verder geen papier of niks meer...

Maar wie Ommen zegt, zegt ook Creabest! Dus ik "moest" maar even wat nieuwe spulletjes halen...
Het papier komt uit het blokje Loyal van Authentique, de bloemen zijn van Prima Flowers serie Nature Garden, en de brads van American Crafts Elements. De kleurtjes pasten allemaal perfect bij elkaar!

Nou is de foto niet de allerbeste die ik ooit heb gemaakt, maar in de voortent was het te donker, en buiten scheen de zon er natuurlijk op. Uiteindelijk heb ik toch maar gekozen voor de buitenfoto.

Ik heb de tekst op het gelinieerde papier geschreven (maar dat vind ik persoonlijk en heb ik dus niet gefotografeerd) en toen mijn ouders op bezoek waren hebben ze de kaart meegenomen en doorgegeven aan de geslaagde (sja kom maar eens om 1 losse postzegel bij het postagentschap, ik had thuis nog een velletje of 5 liggen dus een nieuw vel kopen had ik geen trek in....)

Graag lees ik weer jullie reacties, op- en/of aanmerkingen.


Groetjes Roelie

dinsdag 6 november 2012

Achterstallig #3 - Geboortekaartje jongen


Voor een ondertussen niet meer zo klein babytje (al bijna een half jaar nu) heb ik dit kaartje gemaakt.
Een simpel patroontje, ooit ergens van internet gehaald -in de tijd dat ik nog niet de maker bij mijn opgeslagen patroontjes vermeldde- dus helaas moet ik jullie de herkomst ervan schuldig blijven.
Het designpapier komt uit een blokje van Kruidvat of Trekpleister.
De envelop heb ik zelf gemaakt omdat de kaart een behoorlijk afwijkende maat had omdat ik het basispatroon tot A4 grootte had uitvergroot. Deze is gemaakt van een groot vel scrappapier dat qua kleur redelijk goed bij de kaart pastte.
Meer valt er niet te vertellen over deze kaart....

Groetjes Roelie