zaterdag 26 november 2011

12½ jaar getrouwd - Sketchy Colors #94



Voor een bevriend stel dat dit weekend hun 12½ jarig huwelijksjubileum viert, heb ik o.a. dit kaartje gemaakt. (Ook nog iets anders moois, maar dat plaats ik later nog hier op mijn blog.) De kaart en het papier zijn van Action. Het stukje muziekpapier zat als bandje om kaarsjes die ik vorige week op een najaars- en winterfair kocht, net als het kanten strikje. Daar kocht ik ook de hoedenspelden (heten die zo?) die cremekleurige bolletjes op een lange speld. (deze heb ik wel een heel eind ingekort natuurlijk) De roosjes heb ik ooit in het groot ingekocht bij Wild Orchid Crafts.



Ik heb geprobeerd zelf plakpareltjes te maken met een perlenpen, dat behoeft echter nog behoorlijk wat oefening. Om de een of andere reden krijg ik geen mooie halfronde parels, maar met een puntje naar boven eraan. Als je dan probeert die een beetje af te vlakken wordt het er eigenlijk niet mooier op... Voor de foto heb ik familie gevraagd of ik een ingescande originele trouwfoto van destijds toegestuurd kon krijgen. Deze heb ik in Photoshop in sepia gemaakt en verkleind. Voor het echte oude uiterlijk heb ik een randjesschaar gebruikt. Dit i.v.m. het vintage uiterlijk van de kaart. Mijn ouders hebben van vroeger hele oude foto's waar ook zo'n soort randje aanzit, vandaar mijn ingeving voor de randjesschaar. Ik heb de randjes van alle papier met inkt bewerkt.

Met deze kaart wil ik graag deelnemen aan de Sketchy Colors Challenge #94. Ik heb de sketch gebruikt van deze challenge.


Groetjes Roelie

vrijdag 18 november 2011

Verjaardag en DCL Challenge#116



Deze keer een verjaardagskaart gemaakt aan de hand van sketch#116 bij Dutch Card Lovers. Kaart komt weer van Action, het papier uit een blokje van Trekpleister of Kruidvat. De tekst heb ik in Word gemaakt en geprint.



De vlinder is één van de vele stansjes die ik afgelopen jaar kant en klaar via Marktplaats heb gekocht. Ik heb deze alleen met het lijfje vastgeplakt, en de sprietjes en vleugels licht omhoog gebogen. Zo lijkt het net of er een echte vlinder op de kaart zit. Omdat het papier van zichzelf al behoorlijk glimt en glittert wilde ik er niet meer poespas opmaken. Zo is hij voor mij "af".


Groetjes Roelie

donderdag 17 november 2011

Een meisje / Babygirl



Bij het Stampin' for the Weekend blog loopt op dit moment de challenge#20, met een sketch. Aan de hand van deze sketch heb ik dit kaartje gemaakt.

Ook wil ik graag meedoen met de CCH#93-Recipe Challenge bij The Crazy Challenge, het recept luidt als volgt:We would like to see you use: 1 image, 2 papers, 3. embellishments (flowers, gems etc).

De kaart komt van Action, het papier uit een blokje van Trekpleister of Kruidvat. De herkomst van de stempel moet ik schuldig blijven, ik heb de originele verpakking er niet meer bij... Ik heb hem ingekleurd met aquamarkers. Het afdrukje heb ik met foampads op het ovaal geplakt voor de dieptewerking. Het ovaal is gestanst en geëmbost met een nestabilitie. Het roze touwtje, de charm en de brads komen uit mijn voorraad. De tekststempel komt uit een setje van Kars.


Groetjes Roelie




At Stampin' for the Weekend currently runs Challenge #20 - A Sketch..... I made this card using that sketch.

I would also like to participate in the CCH#93-Recipe Challenge at The Crazy Challenge, with this recipe: We would like to see you use: 1 image, 2 papers, 3. embellishments (flowers, gems etc).


Roelie

woensdag 16 november 2011

CPS Sketch#244



Bij Card Positioning Systems loopt op dit moment een challenge met een sketch. Aan de hand van die sketch heb ik deze kaart gemaakt.
De kaart komt wederom van Action, het papier komt uit een blokje van Trekpleister.
De teksttempel komt uit een Nederlandstalig setje van Marianne Design, en heb ik omlijnd met een witte gelpen.
Het spreekt vanzelf dat ik met deze kaart meedoe met deze challenge.

Groetjes Roelie



At Card Positioning Systems is currently a challenge with a sketch. Using that sketch I made this card, with wich I would like to participate in the challenge.

Roelie

zondag 13 november 2011

Kerstkaart



De 1e kerstkaart van dit jaar is een feit! Dit jaar ga ik op de gemakkelijke toer voor de zelfgemaakte kaarten. Ik heb op marktplaats een lading kant en klaar gestanste witte figuurtjes gekocht, voor ingekleurde stempelafdrukjes ontbreekt helaas nog steeds de energie. Volgend jaar beter...
De kaart komt van de Action, het dessinpapier uit een blokje van Kruidvat. De stansjes zijn met de zilvergrijze stempelpad van Kruidvat bewerkt. Met een quicky glue pen heb ik teugels "getekend", en er vervolgens rode glitters over gestrooid. Ook de red nose van Rudolph is op deze manier bewerkt.



De binnenzijde heb ik bestempeld met Kruidvat stempels en rode inkt. Helaas is de onderste rand er wel heel erg scheef op gekomen...
Graag lees ik weer jullie reacties op deze kaart!


Groetjes Roelie

woensdag 9 november 2011

Pompoenkaart



Voor de 19e trouwdag van mijn oudste zus heb ik dit kaartje gemaakt. Helaas moet ik jullie de herkomst van de stempelafdruk en het papier schuldig blijven, die komen uit mijn verzamelafdeling: ooit gekregen of ergens gekocht...
Ingekleurd met aquamarkers. Ik vond het papier op zichzelf druk genoeg, dus heb ik geen verdere poespas aan de kaart toegevoegd.

Groetjes Roelie

zondag 6 november 2011

Pompoenen voor Sint Maarten



Op 11 november wordt bij ons (in het noorden des lands in ieder geval) Sint Maarten gevierd. Dan komen kinderen uit de buurt langs de deuren met een brandende lampion en zingen liedjes. Met als beloning natuurlijk een grabbel in de bak met snoep/chocola/fruit o.i.d.
Ik vind het dan altijd wel zo gezellig om iets met verlichting bij de voordeur te hebben staan. Elk jaar hebben we wel pompoenen ter decoratie staan, maar we komen er op de een of andere manier nooit aan toe om daar ook iets mee te doen. Tijd om dit jaar dat wel eens te doen dus!



Ik heb op afbeeldingen gegoogled op internet, vervolgens een leuk pompoengezicht vergroot tot de grootte van onze eigen pompoenen. Uitprinten, de gaten eruit knippen en met schilderstape op de pompoen geplakt. Met een merkstift de gaten nagetekend. Er stond op meerdere websites een beschrijving hoe te werk met het uithollen en uitsnijden, met priem of boor gaatjes maken en dan met een handzaagje voorzichtig van gaatje naar gaatje doorsnijden. Wat een gedoe zeg, mijn man heeft gewoon de decoupeerzaag gepakt en hopla, zagen maar.... Dit ging een stuk sneller en net zo goed. Voor de liefhebbers in familie- en kennissenkring hebben we een voorraad pompoenpitten bewaard, die gaan we even drogen en vorstvrij bewaren. (Hint hint, we willen volgend jaar graag een paar gratis pompoenen als dank hihihi)

Ik had nog een paar grote bloempotten bij de voordeur staan, waar de zomerbloeiers ondertussen al uit waren. Een beetje stro bij mijn ouders gehaald, een paar oude gedroogde maiskolven uit onze skihut achter (die we na een paar jaar vervangen hebben voor nieuwe, ze hangen n.l. boven de kachel en we hadden geen zin in spontane popcorn als we daar komend winter zitten met de kachel aan....) bij de potten ingestoken, en voila een leuke decoratie bij de voordeur. Een lampjesketting in de pompoenen gedrapeerd en die op de schakelklok aangesloten, zodat we elke avond de pompoenen verlicht hebben zonder dat we vergeten om ze weer uit te doen!


Groetjes Roelie

dinsdag 1 november 2011

Ouders 50 jaar getrouwd!



Gisteren waren mijn ouders officieel 50 jaar getrouwd. (We hebben al eerder feest gevierd.) Mijn ouders leven voor hun tuin en mooie planten, vandaar mijn keus voor de voorzijde van de kaart (van Action). Dit papier komt uit een vintageblokje van Action. De bloem is op zichzelf al behoorlijk aanwezig, daarom heb ik daar niet te veel poespas meer bij naast gezet. De ringenstempel komt van het huwelijkssetje clearstamps van Action, de cijfers van een setje clearstamps met letters en cijfers die ik in het afgelopen jaar van een hele lieve mevrouw heb gekregen.



Aan de linkerbinnenzijde van de kaart heb ik tortel/huwelijksduifjes gestempeld uit dezelfde set van Action, de tekst komt van een setje nederlandstalige teksten van Marianne Design. Daaronder heb ik later met een groene fineliner nog onze namen geschreven.



Aan de rechterbinnenzijde heb ik een stempelafdrukje (Mo Manning) geplaatst dat zeer toepasselijk is - wat was het een priegelwerkje om het afdrukje zo precies uit te knippen zodat het net lijkt dat hij bovenop de kaart zweeft. De grote tuin van mijn ouders staat namelijk vol met bankjes in leuke hoekjes waar ze echter nooit tijd voor hebben om erop te gaan zitten. Dat was oorspronkelijk natuurlijk wel de bedoeling ervan... Maar sja, een grote tuin vergt ook heel veel werk erin! Nu dus even een momentje om er wel gebruik van te maken!
Ik heb het afdrukje weer ingekleurd met aquamarkers. Ik begin bij elk kleurprojectje meer het gevoel te krijgen dat het gemakkelijker gaat en ik het schaduwgebeuren beter onder de knie begin te krijgen. Natuurlijk zijn opbouwende kritiek en tips nog altijd welkom...


Groetjes Roelie