woensdag 14 september 2011

Knutsel- en blog pauze

Hallo allemaal,

door persoonlijke omstandigheden zal ik de komende tijd even (bijna) niet meer knutselen. De energie, inspiratie en tijd ontbreken hier even compleet. Ik zal wel proberen om een beetje bij te blijven met al het moois dat jullie op jullie blogs plaatsen, maar helaas ontbreekt de energie om overal een berichtje achter te laten.
Wees nu niet bezorgd, het is niets ernstigs hoor. Te zijner tijd zal ik jullie e.e.a. vertellen.


Groetjes Roelie

zaterdag 10 september 2011

Vlaggenlijn



Gisteren is ons zoontje Roy 2 jaar geworden. Enige tijd geleden ben ik al begonnen met het maken van deze vlaggenlijn. Op zich niet zo moeilijk te doen. In Word heb ik een ruitfiguur schuin uitgetrokken op een A4 formaat, en de letters zijn ook in Word gemaakt, met lettergroote 200 of 300. (dat weet ik niet meer helemaal zeker)
De letters op de vlaggetjes geplakt, en de vlaggetjes weer aan een touw geplakt. Niet zo heel erg veel werk, maar wel maximum resultaat 's morgens vroeg....

Voor een jochie van 2, met zoveel lettervlaggetjes wilde ik geen versierde vlaggetjes met stempelafdrukjes maken, hij kijkt er verder toch niet naar en vind alleen de kleurtjes maar mooi!

Hieronder nog even een paar detailfotos.


Groetjes Roelie


maandag 5 september 2011

Creatie van mijn ene zus



Vandaag laat ik jullie een rugzakje zien dat door een van mijn zussen is gemaakt. Mijn beide zussen zijn eigenlijk altijd wel creatief bezig, zij het dan op andere vlakken en met andere materialen. Voor het afscheid van een van haar collegaatjes die weer aan het studeren gaat, wilde mijn zus een leuk passend kadootje in elkaar knutselen. Ze vroeg aan mij of ik misschien nog een leuk idee had. Natuurlijk! Ik heb ondertussen een behoorlijk archief aangelegd van tutorials van verschillende creaties, en dacht meteen aan het rugzakje en om deze te vullen met liniaaltje (stukje gratis meetlint), potloodjes, paperclipje etc.

Het patroon en werkbeschrijving komen hier vandaan.
Ik heb 2 stukken scrappapier ter beschikking gesteld en ongeveer uitgelegd wat de bedoeling was. Voor een eerste project om met scrappapier iets in elkaar te plakken, vind ik dat mijn zus het fantastisch heeft gedaan. Verder zaten nog in het rugzakje: een mini nietmachientje, een gummetje en een klein memoblokje.
De foto is bij lamplicht gemaakt in het donker, dus de kleuren komen helaas niet helemaal mooi tot hun recht.

Zus, goed gedaan hoor!


Groetjes Roelie