zondag 31 juli 2011

Bloemoorbel #3



Deze spreekt voor zichzelf denk ik...
En weer een jongedame blij gemaakt!
De andere oorbel die ze kreeg volgt later deze week.

Groetjes Roelie

woensdag 20 juli 2011

Happy Birthday - meerdere challenges



Een kaart voor een verjaardag deze keer. Maar ook voor andere gebeurtenissen is deze kaart te gebruiken. Ik heb de sketch van The Sugar Bowl blog geleend. Aan die challenge doe ik dus niet mee, ik heb geen Sugar Nellie image gebruikt. Maar ik vond de sketch wel heel erg leuk. De freebie digi is van de clubs van Tiets afkomstig, ze heeft ook een eigen blog. Het papier is uit eigen voorraad, ik weet niet meer van wie wat waar...



Ik heb het afdrukje ingekleurd met aquamarkers. Ik heb groen lint gebruikt met een nep strikje met een plaksteentje erop. De sterretjes zijn ook plaksteentjes. Groene er oranje knopen aan de rand. Op de vleugels zit glitterlijm voor het beetje bling. Als je op de foto klikt krijg je een vergroting te zien waarop het duidelijk zichtbaar zou moeten zijn!

Voor de vertaling / For translation : please use Google Translate, I added it to the upper right of my blog, but it's not visible for me?... I hope you all can see it...

Ik wil graag meedoen met de volgende challenges:
- Meljens Designs, Challenge #67 Buttons and Bows
- Paper Play Challenges, Week 28 - "Things with Wings"
- Sarah Hurley Challenge Blog, Colouring
- Cute Card Thursday, Challenge 173 - Going Round in Circles!
- C.R.A.F.T. challenge blog, Craft Challenge 111 Butterflies
- Pixie Dust Studio Challenge Blog, Challenge #83 Girlie girlie and add ribbon/bow
- Dutchdare CardChallenges, DDCC #121-Buttons, Bows, Brads and Bling
- Stampin for the Weekend, Challenge 12 Wings and things

vrijdag 15 juli 2011

Kado-tasje



Dit kado-tasje is vrij gemakkelijk te maken. Ik heb hiervoor dubbelzijdig bedrukt scrappapier gebruikt uit een boek dat vorige zomer bij de Aldi verkrijgbaar was. Het patroon is afkomstig van het Whiff of Joy - Tutorials and Inspiration Blog.



Verder heb ik nog 4 eyelets en 2 stukjes lint gebruikt voor de handgreepjes. Ik gebruik voor doosjes en andere creaties nu niet meer de lijmrollercassetes van Action, deze zijn perfect om papiertjes op elkaar te lijmen, maar als er meer druk op de plakrandjes komt te staan, laat de lijm heel snel weer los. Daarvoor in de plaats gebruik ik nu de hobbylijm van Action in een flesje, je moet de plakrandjes dan wel even vasthouden (ongeveer 10 seconden), maar die plakt gegarandeerd goed! Bijkomend voordeel hiervan is dat je in die 10 seconden eventueel ook nog kunt schuiven om een perfecte aansluiting te krijgen, wat je met een lijmroller gewoon niet meer lukt.



Als laatste nog een foto met vulling, een setje Dove producten. Uiteraard kun je er ook hele andere vulling in doen.

Iedereen alvast een heel fijn weekend toegewenst!


Groetjes Roelie

donderdag 14 juli 2011

Geld-envelop



Deze keer een geld-envelop. Heel snel en gemakkelijk te maken. Het patroontje hiervoor heb ik ooit ergens van internet geplukt, maar de link van de betreffende website ben ik vergeten erbij op te slaan. Deze keer dus geen bronvermelding helaas...


Groetjes Roelie

dinsdag 12 juli 2011

18 jaar geworden!



De oudste zoon van één van mijn zussen is zaterdag 18 jaar geworden. Hij doet aan trial rijden (over obstakels rijden zonder met de voeten de grond te raken op een trialmotor). Laat ik daar nu geen geschikte stempel voor hebben kunnen vinden... Dus internet afgezocht naar een geschikte kleurplaat, dit was de enige motor die een klein beetje op een trialmotor leek, dus die heb ik verkleind, geprint en ingekleurd met aquamarkers. Daarna heb ik hem met foamblokjes op de kaart bevestigd, voor de dieptewerking.



De kaart is van (hoe kan het ook anders) Action. Het gebruikte papier is van papicolor (effen) en uit een blokje van ik meen Kruidvat (design). Een tekststempeltje uit een setje van Kars, verder vond ik voor een mannelijke kaart geen extra opsmuk nodig. (ondanks het kale gevoel bovenin de kaart...). Het geel in de strepen van het papier lijkt op de foto's wat groenig, in het echt is het dezelfde kleur als waarmee ik de motor heb ingekleurd. Het grote toeval wil dat de trialmotor van de jarige ook inderdaad geel is! (deze keer wist ik dat niet van tevoren...)

Graag lees ik weer jullie reacties!


Groetjes Roelie

zondag 10 juli 2011

Verjaardag voetbalkeeper(tje)



Voor de 11e verjaardag van een voetbalkeeper heb ik dit kaartje gemaakt.
Het bijzondere aan deze kaart is dat alle papier (m.u.v. de kaart - Action) proefstaaltjes behangpapier uit de bouwmarkt zijn. Ik had anders geen passende kleuren blauw in huis aan papier... Het zilverkleurige traanplaatpapiertje vond ik er gewoon bijzonder mooi bijpassen. Ooit heb ik een rondje bouwmarkt gedaan en alle in mijn ogen bruikbare kleurstaaltjes meegenomen ;-) Ik heb een behoorlijk dikke stapel noodvoorraad papiertjes zeg maar... (bloos)



De stempelafdruk is van Kenny K en is weer ingekleurd met aquamarkers, in de kleur van het echte keeperstenue! De tekst heb ik in Word opgemaakt en uitgeprint.
Gelukkig viel de kaart bijzonder goed in de smaak bij de ontvanger.


Nog een fijne zondag toegewenst!
Groetjes Roelie

vrijdag 8 juli 2011

Jongetje geboren



Hallo allemaal,

voor een nieuwe wereldburger in de familie heb ik dit kaartje gemaakt. Het idee voor dit project komt van het blog van Dutch Card Lovers, challenge#97, een diaperfoldpouch. Een luierkaart, hoe toepasselijk in dit geval! Ik wil dus hiermee ook graag meedoen aan de betreffende challenge.






De naam van het stempelafdrukje moet ik jullie schuldig blijven, hij is ingekleurd met aquamarkers.

Edit: ik heb het nog even nagekeken, het merkje rechtsonder is van look@t BV, onderandere bekend van kleurplaten.nl, nu snap ik ook waarom ik de afbeelding behoorlijk moest verkleinen!

Het papier is van Maja Design. Het lintje heb ik (een groot stuk van) gekocht op de hobbybeurs in Hardenberg dit voorjaar. De bloemen en knoopjes komen uit een doosje van Pipoos. Echter de grootste bloem die daar inzat was iets te aquablauw om mooi bij de kleuren te passen. Ik heb daarom de bloem omgetrokken op een stuk papier, uitgeknipt met de hand, ingekleurd met aquamarkers en met de scoringtool van de Scor-Pal de strepen op de bloemblaadjes gemaakt. Net of dat 'ie zo uit de winkel komt... ;-) Tekststempel is afkomstig uit een setje van Kars.

Iedereen een heel fijn weekend toegewenst!


Groetjes Roelie