donderdag 28 april 2011

Taartkaart



Dan nu de taartkaart waarover ik in het vorige bericht (die van de piñata) al schreef. Het ontwerp van de taartkaart is afkomstig van de hobbymaatjesdag van Hobbyjournaal, afgelopen 16 april in Hoogeveen.



De meeste dames zijn er niet in geslaagd om de kaart geheel af te maken in de tijd die we hadden, maar daardoor kreeg ik later thuis het idee om hem af te maken in de stijl van het piñata feest van mijn oudste zus.



De afbeelding van de piñata heb ik in photoshop "uitgeknipt" uit de achtergrond d.m.v. de magnetische lasso. Daarna heb ik deze uitgeprint en met een klein wit randje eromheen uitgeknipt, en met foamtapejes opgeplakt. Nog een foambloemetje en paasstickertjes (gekocht voor mijn zoontje om lekker op een tekening te mogen plakken, en wie pikt het weer in...?) en toen was hij klaar voor het verjaardagsfeestje van mijn zus i.c.m. ons kerstdiner op 1e paasdag ;-)


Groetjes Roelie

dinsdag 26 april 2011

Paashaas Piñata



Sja, hoe leg ik dit uit.... Onze oudste zus is 49 geworden. Ze had al een aantal malen geluiden laten horen dat ze op haar 50e verjaardagsfeest graag een grote piñata party wilde gaan houden. Mijn andere zus en ik hebben haar dus een Preñata party gegeven, en grote zus hoefde zelf nog niet eens aan de knutsel ook! Nu was dit feestje tevens ook ons kerstdiner (door drukte uitgesteld tot pasen ;-) ) Dus met temperaturen boven de 25 graden lekker aan het kerstdiner hahaha!

Mijn ene zus had haar eerst zo'n zwemslurf kado gegeven waarmee ze moest gaan meppen, en ik een doosje pleisters en een taartkaart met daarop de afbeelding van de piñata. Grote zus snapte er al zeer weinig van, maar druk druk met koffie en het eten voorbereiden had ze nog niets in de gaten. Grote zus gauw in huis gelokt, manlief heeft de piñata toen gauw opgehangen. De verrassing was dan ook groot toen ze weer naar buiten kwam!




Grote zus heeft de piñata met plezier gemold, alleen knapte de eerste keer het touw waaraan hij was opgehangen, de tweede keer werd hij onthoofd. Na tig meppen -op de grond ondertussen- had ze eindelijk een scheurtje in het lijf weten te krijgen die ze maar met de hand verder heeft opengetrokken. Dus andere zus: 2 of 3 lagen kranten waren waarschijnlijk ook wel genoeg geweest ;-) !!! En een gewone knuppel was ook vast beter geweest... Nu hadden we dus niet de lol van de confetti en snoepjes en briefjes met kwinkslagen overal op het grasveld.... Grote zus was daar waarschijnlijk toch wel heel erg blij mee!

Later deze week zal ik de taartpaaspiñatakaart ook hier plaatsen. Voor nu ga ik eerst weer stoppen.


Groetjes Roelie

woensdag 13 april 2011

Kleurenkaartenteam : 12de oproep Lime Groen



Deze week was de opdrachtkleur bij het kleurenkaartenteam van Martina Lime groen. Ik heb voor deze kaart gekozen voor een lime groen behangetje van de bouwmarkt ;-) de kaart komt natuurlijk weer van de Action. Het vogelkooitje, de vogel en de swirl heb ik kant en klaar uitgestanst via MP gekocht. Helaas staat bruintje het niet toe dat ik alle stanzen die ik leuk vind ook daadwerkelijk kan aanschaffen, dus dan is dit een goed(koop) alternatief... Deze kaart was dan ook supersnel klaar!

Ik ben wat laat deze keer met plaatsen, ik had nog geen tijd gehad om een berichtje in te stellen voor plaatsing vanmorgen. En ja... als je nachtdienst hebt moet je toch eerst even slapen he?

Graag lees ik weer wat jullie van deze kaart vinden...


Groetjes Roelie

woensdag 6 april 2011

Kleurenkaartenteam 11de oproep Geel en DCL Challenge # 87



Een heel fleurig kaartje deze keer... Alleen komt de frisse gele kleur niet zo goed tot haar recht op de foto's.
Geen stempelafdrukje, maar een rozet gemaakt van 3 uitgestanste MD creatable LR0129's.



Kaart: Action, Papier: blokje van TP, Plaksterretjes: TP?, Splitpen uit voorraad.
Sketch: Dutch Card Lovers



Deze kaart doet mee aan:
- Het Kleurenkaartenteam 11de oproep Geel van Martina's Kaartjes
- Challenge # 87 van Dutch Card Lovers

Graag lees ik weer jullie reacties...

Groetjes Roelie