maandag 30 augustus 2010

Joepie, ik heb wat gewonnen!!!

Ik dacht al wat een boel bezoekers op mijn blog!
Toen ik even verder keek kwam ik er achter dat ik 1 van de 2 winnaressen ben van de Thank You Candy van http://www.stampinupnicole.blogspot.com/
Ik ben dolblij, joepiedepoepie!!!!

Groetjes Roelie

zaterdag 28 augustus 2010

Verjaardag van mijn vader



Voor mijn vaders verjaardag heb ik dit kaartje gemaakt. Niet al te tuttig en ook niet te veel frutsels en zo.
Voor de basis heb ik (glitter)papier gebruikt uit een blok designpapier van de Aldi. De figuur is gemaakt van 2 vellen scrappapier uit een pakket dat ik ooit bij de Kruidvat heb gekocht. Hiervoor heb ik de creatable LR0129 van Marianne Design gebruikt. Zowel voor de blauwe als de bruine figuur heb ik 2 uitgestanste figuren gebruikt. Een messingkleurig splitpennetje even in de chloor gelegd, ziet er dan meteen niet zo nieuw meer uit. Het vlindertje heb ik op de KKS dagen in Zwolle gekocht. Deze zit vast aan een strik van lint dat ik ooit bij de Action heb gekocht. (met 3 kleuren op 1 kokertje)



Hier nog even een close-up van het glitterpapier.

De komende weken ga ik een kaartje maken voor mijn man, ik heb nu al heel veel voorpret, hij werd vorig jaar 40 en als toen niet net ons zoontje was geboren had ik een hele grote zak in de tuin gemaakt met het bord: hier woont een oude zak ;-) Die pret ging dus niet door, maar hij zou wel met mijn 40e verjaardag iets in de tuin zetten. Niets dus.... Je snapt hem al, dit jaar krijgt hij een hele mooie kaart... Ik heb al DE perfecte stempelafdruk gevonden .....

Wordt dus vervolgd! Groetjes Roelie

vrijdag 27 augustus 2010

Kaartje voor Nicole



Dit kaartje heb ik gemaakt voor de MarthaStewartponscandy van Nicole. Ik heb hem op de knotsgekke kaart en scrapdagen in Zwolle aan haar overhandigd. De kaart is (uiteraard) van de Action. Het papier en de stempelafduk zijn uit de nieuwste Magnoliaserie Bon Voyage. Ik heb multiframe MDF010 van Nellie Snellen gebruikt. De tekst is vanuit Word geprint. Wat plaksteentjes opgeplakt uit een assortipakketje van de Action.

De bloem is een verhaal apart. Ik heb net over de grens in Duitsland bij de T€di een aantal kunstbloemen gekocht voor een euro per stuk. Van de bloemblaadjes heb ik stukjes afgeknipt en daarvan een bloem in elkaar geknutseld. Zelfs van het blad heb ik kleine stukjes afkeknipt om onder de bloem uit te laten komen. In het hart heb ik een knoopje met daarop een gestrikt draadje geplakt. Wat rose glitterlijm erover, ook op de wangen, de knoopjes en de schoentjes van de stempelafdruk, die weer met potlood en terpentijn is ingekleurd.

Ik heb even gewacht met publiceren, totdat de laatste beursdag voor het inleveren van de kaarten bij Nicole zo'n beetje was afgelopen.

Ook met de creatable die ik vorige week heb gekocht heb ik ondertussen een leuk kaartje voor mijn vaders verjaardag gemaakt. Ik wacht uiteraard nog even met publiceren totdat mijn vader de kaart heeft ontvangen.

Een goed en droger weekend toegewenst door Roelie

zondag 22 augustus 2010

Creatable gekocht op de KKS dagen in Zwolle



Goedenavond,
afgelopen vrijdag op de knotsgekke kaart en scrapdagen in Zwolle heb ik deze creatable van Marianne Design gekocht. (dit is de LR0129)
N.a.v. het voorbeeld dat in de stand stond (het visitekaartje dat ik meenam is van www.picturetrail.com/anjaz) ben ik ook even aan het proberen geweest. Gewoon met een A4tje printpapier, dat gaat de eerste keer toch altijd falliekant mis ...
Dat viel nu gelukkig wel mee, heb alleen al wel gezien wat ik fout gedaan heb, maar waarschijnlijk ziet toch niemand anders dat ;-) Ik ga dus ook lekker niet zeggen wat het was!
Verdorie, de tijd vliegt, ik moet aan het werk! (sorry)

Groetjes Roelie

woensdag 18 augustus 2010

En nog een verhuizing


Mijn andere tante (ook een zus van die ene tante dus) is in dezelfde tijd ook verhuisd. Uiteraard heb ik ook voor haar een kaartje zelf gemaakt. Al zeg ik het zelf, ik begin steeds meer te durven met kleuren en papier.
De kaart is (uiteraard) weer van de Action. het streep/hartjespapier komt uit een designpapierblok dat laatst bij de Aldi te koop was. Het papier van de rose en groene cirkel (en de geponste blaadjes met MS pons)? Al sla je me dood, geen idee waar dat van was. De geblokte cirkel is van hetzelfde (Action)papier als de andere verhuiskaart. De bloemen zijn van Prima Flower en de hartjes zijn splitpennetjes uit een braderiekraamdoosje. Het groene label komt uit een pakket bij de Action vandaan. Een glitterlintje eraan geplakt. En het afdrukje is er een van Penny Black, ingekleurd met potlood en terpentijn en met foamblokjes op de cirkels geplaatst.
Ik hoop dat jullie er veel kijkgenot aan beleven. Ik vind hem zelf bijzonder geslaagd in ieder geval. Eigenlijk zonde om op te sturen... Als het goed is is hij begin deze week in ieder geval aangekomen bij de ontvangster!

Mijn volgende kaart is ook alweer klaar, maar met het op mijn blog plaatsen zal ik wachten totdat degene voor wie deze is bestemd hem ook daadwerkelijk in ontvangst heeft genomen.

Groetjes Roelie

woensdag 4 augustus 2010

Gefeliciteerd met een vintage tintje



Hallo,
voor de verjaardag van mijn moeder heb ik dit kaartje gemaakt. Ik heb geprobeerd er een vintage tintje aan te geven. De kaart is van de Action, de achtergrondtekst had ik ooit gedownload, deze heb ik op een correspondentiekaartje geprint.Het gekleurde papier komt uit een patronenkartonboekje van de Action. De stempelafdruk is er een uit de gewonnen candy van Scrappy Moon, en heb ik ingekleurd met potloden, terpentijn en doezelaar. De bloemen had ik tegelijk gemaakt met die van het vorige kaartje, zie de omschrijving aldaar. Het kantje komt van een vierkant kleedje, de stof heb ik eraf geknipt. Het labeltje heb ik in Word gemaakt en geprint, de inkt was in de printer gaan strepen, maar dat vond ik geen bezwaar omdat het toch een vintage kaart werd..., plaksteentjes erop voor de finishing touch. Helaas ben ik bij het lichtblauwe papier vergeten het randje te beschadigen, heb gepoogd het randje nog wel oud te laten lijken met een inktpad. De andere randjes heb ik met een kaasschaaf bewerkt !!! Hadden er toch 2 in de la... en met een inktpad bewerkt. Ik ben geen duur apparaatje daarvoor nodig, de kaasschaaf werkt perfect!
Ik moet nog proberen om groenblaadjes of een pons voor takjes of blaadjes te bemachtigen, zodat ik onder de bloemen ook nog iets kan doen.

Groetjes Roelie