vrijdag 28 mei 2010

Yes, de cuttlebug is binnen! En (alsnog) welkom Kimmie




Ja, hij is vanmiddag gearriveerd... mijn cuttlebug. Zoals je op de foto kunt zien ben ik direct aan het knutselen gegaan voor vanavond. We gingen even visiten bij onze goede vrienden die morgen 11 jaar zijn getrouwd. Het papier komt uit een set die ik ooit bij de Action heb ingeslagen. Ik heb de digistamp van www.truikebron.com pas achteraf op de kaart geprint (nog een heel gemeet en gedoe...) Had ik beter kunnen doen voordat ik de strook had opgeplakt, maar ja, kreeg pas later het briljante idee. Helaas was het behoorlijk glad papier waardoor de inkt is uitgeveegd over de hele linker zijkant van de kaart ;-(
Maar ook hier weer blijde gezichten!!!
Kimmie, ik wil je bij deze ook welkom heten op mijn blogje. Leuk dat je volger bent geworden!
Groetjes Roelie

Rijbewijs geintje


Afgelopen woensdag is het nichtje van mijn man (zeg maar kind aan huis) geslaagd voor haar rijbewijs. Nu had ik al ver voordat ik ging freubelen een kant en klaar kaartje met een minicooper erop gekocht, omdat ze heel erg graag zo'n auto zou willen hebben. En het liefst met hele mooie sportvelgen. Sja, die mooie sportvelgen heeft ze nu gekregen.... Ze vond het trouwens een superleuke kaart! Voor jou Angela!
Groetjes Roelie

zaterdag 15 mei 2010

Brandweerkaart



Daar ben ik weer met mijn laatste creatie: een kaart voor een brandweerman. Ik ben er nu toch wel achter dat zo'n metallickaart niet echt is te combineren met scrappen. Al doende leert men...
Ik heb naar een idee van Ellyelly een kleurplaat gebruikt en verkleind, omdat ik geen stempel kon vinden die aan de term brandweer voldeed. Met potloden, terpentijn en doezelaars ingekleurd (hoeveel tinten grijs en zwart kun je maken met 1 potlood???) Voor de binnenkant heb ik een geprinte afbeelding gebruikt. Verder kon ik daar niet zo heel goed mee uit de voeten, maar ja het moest weer 'ns snel af... Heb een foto van haardvuur in photoshop van afzendertekst voorzien en voilá klaar was klara. Moet echt "leren" om te scrappen zoals al vaker gezegd.
Het gele lint heb ik in de printer voorzien van tekst, ik vind het alleen wat uitgelopen eruit zien. Misschien dat het komt omdat het lint met een plaklaagje betrof, waardoor er een plastic laagje aan de achterkant zat op het moment van printen. Dat van het plaklaagje kwam ik ook pas later achter ;-) De foto's zijn ook wat wazig geworden, ik vermoed dat ook dat door de metallickaart komt.

Groetjes Roelie

vrijdag 7 mei 2010

Hallo Aloesaloes

Welkom op mijn blog Aloesaloes en bedankt voor je berichtje. Ik hoop binnenkort iets nieuws te kunnen laten zien.
Groetjes Roelie

donderdag 6 mei 2010

De 2e volgster! + Blogcandy Scrappy Moon gewonnen!

Hallo Scrappy Moon,
welkom als volgster van mijn blog. Ik hoop binnenkort weer een nieuwe creatie te kunnen plaatsen. Volgende week is mijn zwager jarig, en ik zal proberen of ik daar nog een kaartje voor kan maken.
Groetjes en veel kijkplezier!
Roelie

Nog even een aanvulling: Ik heb de blogcandy van Scrappy Moon gewonnen!!! Ik ben zo blij als een kind in een supergrote speeltuin... Nu moet ik uiteraard wel hele mooie kaartjes ervan gaan maken, maar dat komt vast wel goed.
Groetjes Roelie

dinsdag 4 mei 2010

2e en 3e creatie




Dan nu foto's van mijn 2e en 3e creatie, verjaardagskaarten voor 2 achterneefjes die beide op dezelfde dag 2 jaar zijn geworden (eentje van mijn moederskant en eentje van mijn vaderskant).
Zelf ben ik er niet zo heel erg tevreden over, maar het moest ff snel snel, ik had er te weinig tijd voor uitgetrokken. (niet zo slim he?)

Roelie

Mijn eerste creatie



Ziehier mijn eerste creatie voor de verjaardag van mijn oudste zus. Onder de noemer "voor onze jonge blom" heb ik een afdruk gekozen met een jong meiske en bloemen. 2 splitpenbloemetjes in de bovenhoek en doorzichtige plastic bloemetjes met een roze parelmoerglans op de geopende bloemen geplakt.
Zelf vond ik het wel een hele drukke kaart, van mij mag het normaal gesproken allemaal wel wat minimalistischer, dus dit was al een hele cultuurschok voor mij!

Het is nu dus wel duidelijk dat ik echt moet "leren" scrappen!!

Groetjes Roelie